štvrtok 4. augusta 2011

Jeans vs. Mr. Right

Včera som si išla skúsiť džínsy. Mama mi dala 30 eur, že na, sú zľavy, kúp si gate. Nieje to také ľahké ako to vyzerá. Úprimne povedané, je to fasa komplikované. Lebo nemám proporcie figuríny s nemým ksichtom vo výklade. Mám krátke tučné nohy. Plus velkú riť k tomu. Do čísla 32 napchám s fučaním jednu nohu po lýtko. V 34 skončím asi v strede stehien, viac už nejde. V 36tke nemôžem dýchať, jesť, ani si sadnúť. A zadok mi to stlačí do čudnej, nesexi plochej hmoty. Číslo 38 mi je už veľké. Čo teraz? Nosiť Aladinove gate, napasované čierne legíny alebo len sukne a šaty? Najväčší vtip je v tom že každý jeden chalan mi povie že mám tu riť perfektnú. No super, ale čo z toho keď na ňu nepasujú ani jedny džíny?!

Popri nervákoch keď som si v tých vysvietených kabínkach kde vidno na tele každú jednu nugátovo - makovú tortu čo som si kedy dala ku káve skúšala dvadsiate ôsme gate (To číslo som neprehnala, rátala som ich. Vychádzajúc z Auparku som napočítala 37), som zistila zaujímavú vec. Že vlastne skúšanie si džínsov je rovnaké ako nájsť si partnera na život. Teraz nemyslím tých kamarátov s benefitmi. Ale životného partnera, takého čo už to ani nieje tak láska čo vás drží spolu, ale skôr zvyk. Že vám na ňom vadí milión tristopäť vecí ale stále sa s ním prplete. Zvyk proste. No a je to ako vybrať si perfektné gate. No, gate by bolo jednoduché. Džíny. Džíny sú zabijak. 

Lebo si musíte skúsiť veľa zlých džínsov, kým nájdete tie 'pravé'.
Keď už si myslíte, že povedzme tieto dobre padli tak:

a) nájdete jeden malý detail (džínsy: glitre na úplne zlom mieste, jeden gombík, čo sa tam vôbec nehodí a tým pádom kazí celý dojem,... partner: čo ja viem, trebárs zistíte že za sebou nesplachuje. No dá sa ho to naučiť, ale to máte fakt chuť učiť dospelého človeka splachovať záchod?), a teoreticky by sa tento detail dal prešiť, prerobiť, zvyknúť si naňho, ale prakticky - proste nie.

b) Nájdete vadu. Pokazený zips, čudné zošitie, zlý strih, nejaký debilný vačok, že chalan kríva, odstávajú mu uši, škúli na jedno oko, nahlas prdí,... môže byť akýkoľvek pán Dokonalý, ale keď vám v reštike povie že vás miluje a zároveň jedným okom pozerá na vás, a druhým niekam do neurčita a potom si prdne že sa čašník zlakne a vyleje vám cesnačku v bochníku na hlavu? Všeličo sa môže stať ak majú gate vadu...

d) Už ste si ich vybrali, sadnú skvele, riťku v nich máte ako lusk, opticky vás zužujú, no skrátka sen, ale vy ste ostrieľané shopoholičky, tak si ich necháte ešte na vešiaku, v kabínke, na čakačke,... a že ešte obehnete Zaru a Stradivarious a keby ste tam nenašli lepšie, tak si vezmete teda tie skvelé z Bershky. Ale trt. Lebo vy lepšie nenájdete, tak sa do Bershky vrátite a džínsom môžete zakývať, lebo to (vaše) posledné číslo si vzala tá pekná malá blondínka, a práve už platí. Nečakajte na lepšie, keď už najlepšie máte pred nosom, lebo sa môže stať že vaše najlepšie si zoberie niekto iný, kým vy budete hladať ešte lepšie než to najlepšie. Kapišto?

e) Ďalšia varianta, a stáva sa mi to stále,... Džínsy (chalan) skvele padnú, sú ako keby boli ušité priamo na vás, obkukujete sa v zrkadle, neveríte že konečne niečo sadlo ako riť na šerbel, ... a potom sa pozriete na cenovku. A môžete ich vrátiť pekne krásne na vešiak, lebo toto nieje vaša liga. Teda, cena.

Ťažké je to. Nájsť niečo, čo je tak skvelé že to nemusíte prešívať, skracovať, meniť,... A potom ďalšia vec, keď už ste si perfektné gate našli, zaplatili, doniesli celé šťastné doniesli domov, obliekli,... tak môžete zistiť že:

1.) sa vám tie džínsy na tomto svetle u vás v byte vlastne vôbec nepáčia, že v nich (pri ňom) u seba doma vyzeráte úplne zle.

2.) že po prvom opratí (pri prvej nezhode), sa celé gate pokazili. Že sa chalan pri prvom vašom probléme (môže to byť nepodstatná maličkosť kde 'ide o princíp', alebo aj veličkosť, kde ide o to, že vy mu jeho polovicu nájmu teda platiť nebudete. Napríklad.) Gate stratia tvar, môžu sa zbehnúť, vyperie sa z nich farba,... a chalan sa môže tiež 'sprať', keď to najmenej čakáte. 

3.) Zistíte, že sa vám tie gate k ničomu vlastne nehodia. Že ten chalan sa vám nehodí do života. Že tie džíny sú krásne a super, ale že by ste si museli komplet zmeniť šatník (život), aby ste sa im (jemu) prispôsobili.

4.) Vy sa sebe samej v tých džínsoch páčite, ale ostatní nešetria kritikou. Máš v nich oveľa väčšiu riť, rozširujú ťa, nehodia sa ti, skracujú ti nohy, nieje to tvoj typ, nehodíte sa k sebe,... Niekedy môžete zahrať sebeckú, a skrátka sa vykašlať na to, čo hovorí o vašich nohaviciach (o partnerovi) okolie. Ale láska je slepá, a ľudia vás poznajú. Tak pozor.

5.) V neposlednom rade - zistíte že ste dlhé džíny vlastne vôbec nepotrebovali, lebo aj tak vyšlo slnko a je čas nosiť vzdušné šaty. Občas je aj tak totiž lepšie nasadiť si čierne krídla ako ružové putá. 

Okrem tohto všetkého, človek sa stále mení. Naša postava, povaha, charakter sa stále mení. Základ zostáva rovnaký (na 99% budeme mať celý život dve nohy), ale riť sa môže zväčšiť, pás zmenšiť, diétovačky, obžieračky, kilo, dve hore - dolu,... zrazu idete do obchodu a s obrovským úsmevom zistíte že namiesto 44ky ste si kúpili 38, alebo s roletou na čele zistíte, že jediné gate čo vám padnú sú tie z tehotenského oddelenia. Nielen obvod pásu a stehien sa mení. Ale aj vkus pre partnera. Pre toho Rytiera na bielom Cadillacu. Preto neexistujú na mieru a na celý život ani džíny, ani partner. 


ps.: Stále nemám nové gate.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára